NEWTON miluje start-upy

13. 7. 2015

Společnost NEWTON Media se rozhodla vytvořit výhodnou nabídku pro start-upy. Coby technologická firma chce NEWTON tímto gestem podpořit rozvoj nové ekonomiky a umožnit i firmám, které jsou v rozjezdu, využít kvalitní mediální data.

Začínající firmy mohou stejně jako ty zavedené velmi dobře těžit z dat z mediálního prostoru. Pomůže jim to získat přehled o svém mediálním obrazu, konkurenci či trendech v oboru. Na základě monitoringu je pak možné data analyzovat, vyhodnotit a na jejich základě stavět promyšlenější strategie. Finanční možnosti jsou často ale při startu samozřejmě jiné než po letech úspěšného působení na trhu.

Praha, Brno i další místa v Česku hostí dynamické mladé talenty, zdatné nejen v IT. Právě pro start-upy je určen Balíček mediální inteligence se speciální slevou 55,5%.

Jak ukazuje tento graf, téma start-upů v českých médiích v posledních pěti letech citelně roste.

Graf Start-upy.JPG

NEWTON Media má i mezinárodní záběr, a tak nemusí jít pouze o data z České republiky. V současné sobě je společnost přítomna na 8 evropských trzích. "Nová energie je v ekonomice třeba - a my chceme těmto mladým firmám částečně usnadnit jejich první kroky. Snazší přístup ke kvalitním mediálním datům jim může ukázat, jak podstatná je dobrá informace pro úspěšné podnikání," uzavírá globální CEO NEWTON Media group Petra Mašínová.

Kontakt: premysl.tomasek@NEWTONmedia.cz

NEWTON Media, a.s.
NEWTON Media je největší středoevropský poskytovatel služeb mediálního monitoringu a analýz s tradicí, sahající do roku 1995. Působí v ČR, na Slovensku, v Polsku, Chorvatsku, Slovinsku, Srbsku, Bosně a Hercegovině a Makedonii. Monitoring a analýzy NEWTON Media pokrývají oblast “tradičních” médií, internetu a sociálních sítí. Společnost disponuje největším mediálním archivem ve střední Evropě, sahajícím do roku 1996. Klienti rovněž využívají služby včasného varování při krizové komunikaci, monitoring reklamy i trénink v oblasti sociálních sítí. Portfolio služeb s přidanou hodnotou zahrnuje strategické poradenství a návrhy a realizaci doporučení s cílem napomoci klientům posílit jejich konkurenceschopnost. NEWTON Media poskytuje služby s přeshraničním a vícejazyčným přesahem. Je členem mezinárodních odborných sdružení FIBEP a AMEC a sdílí mediální obsah s dalšími agenturami z celého světa.