NEWTON Media Group obsadil další významnou pozici v mezinárodní profesní asociaci

24. 11. 2015

Magdalena Horánska, CEO společnosti MCA Grupa (nyní NEWTON Media SEE), člena NEWTON Media group, byla jmenována viceprezidentkou mezinárodní asociace agentur monitorujících a analyzujících média FIBEP (Fédération Internationale des Bureaux d´Extraits de Presse). Je tak již druhou zástupkyní společnosti NEWTON Media group na významné pozici v mezinárodních profesních asociacích.

Magdalena Horánska je jednou ze 7 nově zvolených viceprezidentů asociace a zároveň jedinou zástupkyní společností pokrývajících region střední a východní Evropy. Spolu s ní budou tuto funkci v příštích 4 letech vykonávat Johna Burke (USA), Oresti Patricios (Jihoafrická republika), Sophia Karakeva (Řecko), Sean Smith (Austrálie), Aseem Sood (Indie) a Christophe Dickès (Francie).

Kromě Magdaleny Horánské zastává významnou funkci v mezinárodní sféře rovněž Petra Mašínová, globální CEO NEWTON Media group, která je členkou představenstva mezinárodní asociace pro měření a vyhodnocování komunikace AMEC (Association for Measurement and Evaluation of Communication).

NEWTON Media group tímto posiluje svou expertní pozici na mezinárodním poli v oblasti Media Intelligence. V rámci činnosti obou asociací se NEWTON Media group aktivně podílí na sdílení odborných zkušeností a na formulaci mezinárodních standardů v oblasti mediálního monitoringu a analýz a měření efektivity komunikace. Jedním z aktuálních témat je rovněž snaha zjednodušit a zprůhlednit systém vybírání licenčních poplatků v rámci Evropské unie.