Václav Havel patronem Mezinárodního kongresu asociace agentur monitorujících média FIBEP Praha 2008

10. 5. 2007

Václav Havel převzal patronát nad konáním 42. kongresu FIBEP v Praze v roce 2008. V současné době zástupci asociace FIBEP (Fédération Internationale des Bureaux d´Extraits de Presse) prověřují připravenost NEWTON I.T. na konání kongresu v květnu 2008.

„Patronát Václava Havla podtrhuje mezinárodní význam a prestiž připravovaného kongresu asociace monitorovacích agentur FIBEP v roce 2008 v Praze,“ sděluje David Farský, CEO společnosti NEWTON I.T., která akci pořádá, a pokračuje: „NEWTON I.T. chápe patronát Václava Havla nad touto konferencí i jako intelektuální výzvu pro hodnotnou diskusi o vizích a cílech oblasti monitoringu médií.“

„Cílem společnosti NEWTON I.T. je zabezpečovat rychlý a přesný informační servis, mediální analýzy či další sofistikované produkty, a to nejen v České republice, ale i v Polsku a na Slovensku, kde máme pobočky. Denním monitoringem médií sledujeme aktuální dění. Připojením „historie“ z našeho unikátního digitálního archivu vzniká příležitost využít komplexní zkušenosti obsažené v informacích pro vzdělávání zaměstnanců či možnost formulovat doporučení našim zákazníkům pro rozhodování o jejich dalších aktivitách,“ doplňuje Farský.

• NEWTON I.T. má 200 zaměstnanců v Praze, Opavě, Jindřichově Hradci, Bratislavě a ve Varšavě.
  • NEWTON I.T. se zabývá monitoringem tisku, rozhlasového a televizního vysílání a internetových zdrojů. Vytváří mediální analýzy. V současnosti pracuje na možnosti převodu hlasu do textu.
  • NEWTON I.T. zásadně respektuje Autorský zákon. Vlastní unikátní digitální archiv, který obsahuje 45 mil. zpráv, jejichž počet se denně, díky aktuálnímu monitoringu médií, rozrůstá o 50 tisíc příspěvků.
  • NEWTON I.T. je zisková, finančně zdravá a sociálně odpovědná firma. Podporuje řadu neziskových organizací a zakládá si na firemním dárcovství.
  • NEWTON I.T. působí na trhu v ČR a v zahraničí již 12 let.

• Děkujeme všem odvážlivcům, kteří včera i přes nízkou teplotu dorazili pod Žižkovskou věž, zabruslili si s námi a zahřáli se svařákem :)

19. 1. 2017